Loading...
Koopovereenkomst en levering

Koopovereenkomst en levering

Een huis kopen doe je niet elke dag.
Een huis kopen is niet hetzelfde als een paar schoenen of een brood kopen. Er komt veel meer bij kijken dan de leukste of lekkerste uitzoeken en betalen.
De wetgever heeft de verkoper en de koper de zekerheid willen geven dat zo’n belangrijke transactie op de juiste manier plaats vindt, dat partijen hun verplichtingen nakomen, en daarvoor de notaris aangewezen.

Als je zelf helemaal in de ban bent van je nieuwe huis, regelt de notaris de koopovereenkomst waarin alle afspraken tussen koper en verkoper worden vastgelegd, zoals de juiste omschrijving van het huis, de koopprijs, ontbindende voorwaarden, wanneer de levering plaats vindt, enzovoorts.
Nadat de koopovereenkomst getekend is en je zelf, al dan niet met een financieel adviseur, de hypotheek regelt, bereidt de notaris de leveringsakte voor. Dat is de akte waarbij de eigendom overgaat en de koopsom moet worden betaald.

Vervolgens wordt op de in de koopovereenkomst afgesproken datum de leveringsakte door partijen ondertekend. De notaris zorgt daarna voor de inschrijving van een afschrift van die akte bij het kadaster, waardoor de eigendom (eindelijk) overgaat.
Vaak wordt tegelijk met de leveringsakte een hypotheekakte getekend.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op:

Wilt u meer informatie of heeft u advies nodig?

Maak een afspraak
Call Now Button