Loading...
Erfpacht

Erfpacht

Sinds 1896 geeft de gemeente Amsterdam grond in erfpacht uit. Erfpacht betekent, in het in kort, dat je geen eigenaar wordt van de grond of de opstallen, maar die mag gebruiken alsof je eigenaar bent. Voor dat gebruik betaal je een vergoeding aan de gemeente Amsterdam, dat noemen we de canon. Met meer dan 250.000 erfpachtcontracten in Amsterdam is de kans groot dat je als koper in contact komt met erfpacht. Bij KB notarissen leggen we precies uit wat het inhoudt en welke algemene en bijzondere bepalingen van toepassing zijn.

Het merendeel van de erfpachtcontracten in Amsterdam bestaat uit voortdurende erfpachtrechten. Die rechten kunnen tussentijds, meestal na 50 jaar, door de gemeente worden herzien, zowel de voorwaarden als de canon. Op 9 mei 2017 heeft het College van Burgemeester en Weterhouders het besluit genomen om voortdurende erfpacht om te zetten naar eeuwigdurende erfpacht. Hoe dat moet, daarvoor heeft de gemeente de Overstapregeling vastgelegd. KB notarissen kan u helpen met die overstap.

Behalve met erfpacht uitleggen, houdt KB notarissen zich ook dagelijks bezig met het uitgeven van gronden of appartementsrechten in erfpacht, de conversie van erfpachtrechtcontracten, bestemmingswijzigingen en afkoop van de canon.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op:

Wilt u meer informatie of heeft u advies nodig?

Maak een afspraak
Call Now Button